Sunday, January 1, 2012

happy new year peeps !

Assalamualaikum !

lame btol x m'availablekan diri kt blospot nih.haha..
xpelah,, at least ade jk 1 post utk cuti nih..

and sempena 01012012 nih, just wanna wish you all a HAPPY NEW YEAR !
hopefully this year will be a better year for us to step ahead and becoming a better person.

and sempena tahun baru nii,, ade jgk laa resolution yg nak dicapai. (walaupun yg tahun lpas ak xsure dh tercapai ke tak..kahkahkah -___-)

1. jadi lagi pandai.
2. x ponteng kelas dah. (unless ade mc)
3. more positive thinking
4. totally ignorant of unnecessary things (unless nama ak terlibat)
5. nak melancong oversea. (siam pon jadi lah kan)
6. pakai braces ! hehe. (walaupun ak tahu bad effectsnya sgt byk --> mkn bubur selama sbulan, demam, muka jd buruk, sengih jadi hurmmm ak x sggup nk ckp)

hahaha..dat's all..
hopefullly everything works !

Sunday, October 9, 2011

| a day at DRAG BATTLE |

Assalamualaikum.

hari ni aku nk story sal ape yg aku experience my whole day hari ni.dari pukul 11 aku turun padang dgn my incik apiz smpai pukul 6 ptg smata-mata nk tgk benda alah nih.
some of u guys must be wondering ape jadahnye DRAG BATTLE nih kan??
aku pon mcm tu jgk mase mula2 dgr istilah tuh. tnda soal duk pnuh jeee atas kpala smbil mata duk kedip2 je.
drag battle ni drag battle lah ! hahaha.. yg mcm race kete yg sape smpai finish line dulu die la menang.
tp drag ni lain ngan rally. drag ni die distance nye xjaoh.kalo yg aku tgk td dlm 250m je. then within 250m tu sakan la lawan sape paling laju.taktik mnukar gear sgt la penting time nih..even kete kite tu enjin turbo yg super duper laju tapi in case at starting point tu kite tukar gear lmbt or problem sket,, humph ! mmg hancus laa!
LOSER trus !
tu lah namenye DRAG ! kalo rally ni yg mcm kt litar distance jaoh2 punye.mybe more than 1km kot.
haa,, paham x konsep die? drag has shorter track, rally has the longer track... okayh?? **nak jgk tu bg paham :p**

td punye la ak sacrifice my sleeping time utk menemani my incik apiz tersayang nih g tgk favourite sport nye..
venue: putrajaya, presint 19
tibe2lah smpai aku pulak ter'influence kann..
layannn jugak lahh.. even kaum hawa was hardly seen at the place.
maluuuu..tp bangga ! hahaha.. **bajet ganas lah tu..wink2**kalo ade pon,, biaselahhh.. semua stok2 off tudung lah!
tp aku peduli ape kan?

okay,, layan gambo !

ni la lebih kureng tracknye. snapped at starting point.


ni one of the fastest car..guess what?it's an indian's !



ni pon 'fastest car' jugak ! hoho.. drifter-to-be gituh.wahaha
smpat je posing tmpt camni kann.. ;p
oldskool tuh !




keboringan dah nii.. sob2






okayh,,layan video race lak.special  utk u guys !hakhak

video
just ignore si keding dlm vid ni ye.

mmg makin sound trouble la aku pasni bile duk tgk bnde alah kete nih. bunyi mcm nk mletup enjin laa satu2. sakit telinga ! pelik2 pulak tu..yg stok2 annoying pon ade. rupe pon mcm2 ada. ade yg ekzos kt tepi la, kt depan la. yg xde ekzos pon ade ! haihh..
byk jgk la bnda aku dapat hari ni. mendalami dunia kereta gitu ! (dlm hati cam nak muntah je!)
nasib baik je org x ramai sgt td..so dat's y muke aku xbrape nak tbal begambo2 nih.haha..
ok tu je so far nk cite.
ok see ya peeps ! :)

Wednesday, October 5, 2011

wordless WED **sahabat**

dalam hati ini,  ku sentiasa berdoa supaya Allah bukakan hatinya. 
begitu juga hati ini 
:)

renung renungkan & selamat beramal !

Friday, August 5, 2011

INTERESTING fast-breaking EVER !

 Assalamualaikum..

okay, hari ni ak nk rase nk ber'bahase' melayu lah..stelah byk kali merojakkan bahasa ibunda kite nih..hoho ~
nii apsal ntah rase duk xcited sgt bnda ni smpai x tertahan-tahan nk stori mori kt blog nih..
duk dr smlm agi rase mcm nk tulihhhh je pe jd kt blog tp keja punya pasai menyebabkan aku menahan dulu ketidaksabaran nya dulu.

okay2 xmo ckp byk. bnda ni blaku smlm time ak duk bkk posa ngn M.I.A kt klcc..
ni satu event yg akuuuuuuuuuu paaaaaaaling tak akan lupa !
smlm, biase la kan time pukol7,bfore bkk pose tu, crowded abeh la fudcourt tu..
orang rmai+ foreigner arab2 pon duk cup tmpat kt ctu
stlah searching for a place, aku tggu la tmpat chinese yg dah nk abeh mkn ni kan. agaaaak lame laa..huihh
then ak tggu la disebalik tiang sblh meja tuh
then dorg bgn je, ak trus ah meluru meja tuh
baru aku nak duk ats kusi tu je,, PAPP !! ade laa sorg mamat bersanggul lagi tough ni men duk je atas kusi aku nak duk tuh..
perghhhhh ! SENTAP ! jeling tebalik smpai nk juling la aku kan ! sape tak marah doe !
frust ah ! then aku slow2 je jln nk blah an
pastu sambil bejalan mlayan mood kehampaan aku nih,mamat tu panggil balik.
"kak, kak ! akak tggu meja ni ke ?" aku pe lagi,, angguk la.
then, dgn baik hati lagi gentlemannya die bagi aku duk tempat tu balik..
waaa,, aku SEPEECHLESS ! "thank u" shj yg dpt kuar dr mulut.
since meja aku ade 4 seats, so die n his wife duk la sblah ak n M.I.A
then, a beautiful blonde lady dtg. n rupenye tu wife die !
hebat gile mamat nih ! untung laa dpt wife mat salleh !
yg unexpected nye, wife die tu muslim, muallaf
die pon pose jgk, then msuk waktu tu kitorang same2 bace doa. wahhh ..
then yg mmalukannye, kitorang mkn western food, diorang pulak yg makan tradisional melayu..agaga ~
sambil dorg duk borak ngn mat kepit sblah dorg tu, kitorang b'kenalan la jgk.
tmbah lagi , mamat tu rupenye ORE KELATE laaa !! katenye " ore terre" OMG !!!
i was like,, ................................
kan da malu ? aku byk je sbnarnye nak beramah mesra tp malu ar dah ak wat bnda yg agk 'rude' kt die kan.
ckp gtu2 je la..lebih2 ag sume mamat kepit sblah sane tu duk bisingggggg je..org nk bukak pose lah !
tapi spouse ni mmg FRIENDLY, TAK SOMBONG n HAPPY GO LUCky gile ar.
at the same time, aku salute mamat kelate tu.
dah la dpt wife from kanada, hbat pulak tu tntg hukum agama, undang2 dan krjaan negeri kelate.
sume die taw..
wife die plak x abih2 duk gelak2 cite sal cross culture, cmne dorang kenal, hidup lam msyarakat kelate sume.
siap bleh ckp klate lagi tu ! budu, durian, smbal blcan  sume die taw.. so wow kan ?!
sbnarnye nk lpak lame ag ngn dorg, cm best je duk story sal cross culture ni.
tapi, kitorang blah dulu sbb nk smayang..
huhu nk jumpe dorang lagi !
katenye, dorg nk balik kelate this raye..waaa,, so sweeettt ~
and the truth is,, dorg mmg sweet lah !


p/s : M.I.A tuu My Incik Apiz..hahaha..familiar tak ?

Wednesday, July 20, 2011

wordless WEDNESDAY **selamat tinggal sayangku !**

Assalamualaikum..

i have no idea whether this incident/accident is good or bad for me.
actually, henpon kesayangan aku ni,,CAN'T EVEN BE SWITCHED ON AT ALL lahh !!

the bad thing is that, aku SUPER SAYANG fon nih wlopon buruk, tercalar sana sini, murah  (compared to today's price) sbb byk sgt kenangan terindah
2tahun aku duk belai2, gosok2 die..even sometimes lam jamban pon aku bwk masok..
well,u know how precious this phone to me..(haha pengotor kan?)
dah la present SPM aku
wawawaaaaaa !! :'(

and the good thing is,, aku boleh beli PHONE BARUUU !!! suke3!!
yippiiiii !! (>,<)guess what happened ?!
fon aku tercelur lam kebanjiran air lam beg kuliah aku. (beg kalis air)
air lam botol aku mengalir la sbb xttup rapat.. how clumsy i am rite ?! 

then tamatlah riwayat die hari ni..sob3.. (sedih plak)
SELAMAT TINGGAL NOKIA 5610 ! :(

april 09 - july 11

p/s : mmg aku speechless bile find out xleh ON. so, aku wat la special entry utk "WORDLESS WEDNESDAY"tntg kejadian nih. SPEECHLESS=WORDLESS (same kan?? )
haha do i look like i care?? :p
currently aku menggunakan fon yang ber'torchlight' smentara mengumpul duit beli baru..huhu
PITY ME !

Saturday, July 16, 2011

HAPPY BIRTHDAY ABAH ! ♥


Assalamualaikum..

actually it has been quite a (i think) long time since my father's birthday
but
i am about to write the entry, SPECIALLY dedicated to him..
huhu ( ape laa aku nih kan ?)
but lambat post entry di sini doesn't mean that aku x wish on his birthday taw !
aku the first wisher kot ! compared to my other siblings.
anak bongsu kesayangan la katakannn.. agagaga ~ 
the last wisher sape ?? abang sulong aku gak.
so, this means that commonly we siblings, the first wisher mesti start dari anak last punye. (nak ckp aku lah tu)

okay2, dah2 melalut.
xmau ckp byk..
sesaja gedik nk wat entry for my BELOVED ABAH
who now has reached the age of 59 !
HAPPY BIRTHDAY ABAH !
I LOVE YOU TO INFINITY lahh !!
MAY ALLAH BLESS U , LONG LIVE & HAPPY LIFE
YOU ARE MY BEST DAD EVER !
mmmmmmmuuachhhh !

ni abah aku time dia berisi lagi

okay, walopon abah aku seorang yg sgt2 bekeng (garang), strict and punctual, tapi dalam hati die still ade taman. sometimes die klaka. pandai masak pulak tu ! memang die lah slalu duk komen masakan aku. hihi ~ 

em since several months ago, abah aku ni agak banyak berubah. maybe sebab shock lepas accident kereta ngan surgery batu karang dia tu. u know what, accident kereta tu almost meragut nyawa dia taw tak. nasib baik kereta dia tu keras besi. thanks to airbag yang sgt berkesan ! aku worried sgt2 hari tu lepas taw dia masuk wad. ni siap masuk Sinar Harian dgn Harian Metro lagi pasal accident tu. kejadian pulak berlaku selepas sambut Hari Guru kat sekolah. memang habis lah hadiah budak2 bagi dia rosak teruk. another perubahan drastik abah aku since dia accident and had a surgery a year ago is dia semakin kurus dan sekarang MEMANG LEBIH KURUS . (nk tunjuk gmbar skrg xde plak, sume byk gmba dia tgh badan sihat)
memang appetite dia utk makan mmg turun terus. makan xleh ade lemak, gandum langsung.
and sometimes dia duk termenung je kat beranda rumah after his retirement, doing nothing.
dulu selalu duk lepak2 gak la kat kedai kopi, pegi masjid, bertanam sume.
kadang2 sedih jugak la bile terpikir perubahan drastik abah aku nih. he is not anymore as sociable as before..huhu..
ni keratan Harian Metro rasenye.

ni sinar Harian. tu abah aku yg atas punye. terukkan hancur teksi tu lepas dirempuh kete abah aku?


p/s : so doakan abah aku ya !