Thursday, April 28, 2011

trivia THE RAMLEES

assalamualaikum.

haaa,,dis time nk bertrivia sal grup "THE RAMLEES"
apekah THE RAMLEES??
THE RAMLEES ni actually antara grup yg buat cover lagu2 femes allahyarham P.Ramlee dolu2..
**sume listed songs fevret abah aku kowt..! **
grup ni featuring artis indie pempuan yg femes skg mcm yuna, mira (tilu), liyana fizi (the estrella) dan najwa (yg femes dgn lagu senyum tuh)..  
actually group ni one of the group yg join projek  Di Manakan Ku Cari Ganti - Satu Indiepretasi for Tribute to Allahyarham Tan Sri P. Ramlee..

ni lah THE RAMLEES (najwa, liyana, mira, yuna)


 antara grup lain yg join project ni HUJAN, PESAWAT, BUTTERFINGERS, MONOLOQUE n byk ag ah..
and the most satisfying is most lagu yg dibackup ni sgt2 best !!
especially (bagi aku) ITULAH SAYANG n TIADA KATA SECANTIK BAHASA (monoloque)..
ce dgr xcaye..melodi die sbijik macam lagu "Tanya sama pokok" yg duk blaja mse kecik2 dulu..hehe
ITULAH SAYANG tu yg aku tgh pasang kt blog ak ni ha..best kan?!

nah lirik !nyanyi jgn x nyanyi !haha
Lirik The Ramlees (Yuna, Mira Tilu, Liyana Fizi & Najwa) – Itulah Sayang
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra
Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra


nilah 20 lagu tuu.. (>,<) cukup kompilasi ! LIKE !

1. Hujan • Tunggu Sekejab – dari filem Sarjan Hassan (1955)


2. Sevencollar T-Shirt • Jangan Tinggal Daku – dari filem Ibu Mertuaku (1962)


3. One Buck Short • Pok Pok Bujang Lapok – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)

4. Couple • Menche Che Bujang Lapok – dari filem Seniman Bujang Lapok (1961)

5. Altimet [feat Imran Ajmain] • Maafkan Kami – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)

6. Subculture • Bunyi Gitar – dari filem Tiga Abdul (1964)

7. Monoloque • Tiada Kata Scantik Bahasa – dari filem Anakku Sazali (1956)

8. Azlan & The Typewriter feat AG & Co • Jeritan Batin Ku – dari filem Ibu Mertuaku (1962)

9. Bittersweet • Getaran Jiwa – dari filem Antara Dua Darjat (1960)

10. Pesawat • Ai Ai Ai Twist – dari filem Masam Masam Manis (1965)

11. The Ramlees (A supergroup featuring Yuna, Liyana Fizi, Amirah [of the band TILU] and Najwa Mahiaddin) • Itulah Sayang – dari filem Anakku Sazali (1956)

12. Pop Shuvit • Aci Aci Buka Pintu – dari filem Nasib Labu Labi (1963)

13. Awanband • Malam Bulan Dipagar Bintang – dari filem Pendekar Bujang Lapok (1959)

14. Grey Sky Morning • Malam Pesta Muda Mudi – dari filem Nasib Do Re Mi (1966)

15. They Will Kill Us All • Sepanjang Riwayatku – dari filem Sesudah Subuh (1967)

16. Yuna • Gelora Jiwa – dari filem Anjuran Nasib (1952)

17. Meet Uncle Hussain [feat Hazama] • Ya Habibi Ali Baba – dari filem Ali Baba Bujang Lapok (1961) *

18. Kugiran D’Tepi Pantai • Nujum Pa’ Blalang – dari filem Nujum Pa’ Blalang (1959)
 
 
 

Tuesday, April 19, 2011

duapuluh suda !!

assalamualaikum..
mcm xcaye je bile da taw umo da msok 20..wahhh,, tua dahh !!
hepi besday to me !!hoho ~

cmni laa lebeh kureng bile tulis blog wish bday sndri.. (jadi mcm usop wilcha)haha



walopon diri diserabuti dgn assignemnt especially child development pd malam bday tu, tetapi akhirnya disambut meriah oleh my sayangg n kawan2..walopon sederhana n simple mimple..
skadar wish pon sudah memadai..really appreciate it frens!!
at least ade jugak org ingt birthday ak..
terharu2..sob3..
time kaseh sume yee !!
yg paling terharu bile my mom and abah yg mesej bg wish..di pagi hari pulak tuu..
huhuhu..xtaw nk cakap ape...terharu sgt2..SAYANG DORANG SANGAT2 !!!

then,,petang tu my sayang ajak g dinner (ala-ala candle light dinner gitu**hoho**)  kt somewhere in KL..
wahhh,,terharu pulakkkk..tengssss SO MUCH sayang!!!
n then die bagi cupckaes yg sangat2 comeyyyy,,,(wlopon da 'kepek' bwk merata-rata..)
cupcakes CHOCOLATE pulak tu!!sedap2 !!
SAYANG ANDA LAHHH !!!  ♥ 

ni je cupcakes. adorable !

hehe..tu je coretan kesah nye..genaplah sudah 2 dekad umor ak..
boleh nk pk sal kawin dah ni..hahaha..(gatal)
semoga ALLAH memberkati hidupku di dunia dan akhirat hendaknya..
..AMIN..

Tuesday, April 12, 2011

KLised jap !

assalamualaikum..

haa,,jgn salah anggap term "KLised" di atas tuh..
klau nk slh aggap pon, to certain extent boleh lah.
bukan saje2 pon,nk lepas tension sgt.masalah+ esaimen yang betambun..
skali skala nk lepak having fun gak..
KLised2 pon,, saya still tahu siapa diri saya !yessss ..
n now
IT's GIRLS DAY OUT !

main location : KLCC
date : 080411
time : petang-nak tengah malam
sape : aku + malin +  wawa 

ape kite orang buat ?!
haaa...
it's TWIN TOWERS@live 2011 CONCERT
sangat3 best !! walaopon terpaksa berebut2 nak masuk F@NZONE..
dah free entrance, apalagii opkoss ramai yang menyerbu.
aku pulak mulut x abeh nk mencarut2 kt orang kt situ.
bapak kurang ajar.tp dah nak wat camne kan..hoho..1st time kot !
maybe tu yang FIRST AND THE LAST kot !
tanak dahhh..serik2..


anyway,,very entertained dgn performance yang MANTOP dri 
YUNA, BUNKFACE, THE AZANDERS (ntah camne eje die) & WONDER GIRLS.
HOOBSTANK kitorang dok smpat tengokkk..sob3..FRUST dowhhh ! :(

WONDERGIRLS ngn HOOBSTANK tu yang nak tengok sangat2 tu,,
tapi takot sampai ke larut malam plak..
so,,sempat tgk WONDERGIRLS jek..
WONDERGIRLS pon WODERGIRLS lahhh..
but memang RAWKSSSS !!! (^o^)


picas2 **
wondergirls, yuna, hoobstank, bunkface !

mula2 sampai - with wawa

suasana gamat berebut nak masuk f@nzone

gamba xde keje.pe motif ntah -with malin

tgh ramai org smpat tgkap gmbo- with mailn

kami di kaki dan di celah klcc

nilah tiket masuk F@anzone! FINALLY  dapat jugak !!


VIDEO PULAK !!! **
video 
 klip yuna-gadis semasa (kejap je lah smpat)


  video
    yg ni wondergirls-irony (kejap jugak ! tapi better dr recording lain yg mcm hampeh.hihi)